Woont u in een relatief oude woning? Dan is de binnenkant mogelijk al behoorlijk gedateerd. In dat geval overweegt u mogelijk om het nodige te verbouwen. Een goede optie, want zo wordt uw woning weer een stuk moderner. Veel mensen die hun woning verbouwen, nemen ook de badkamer onder handen. Gaat u uw badkamer ook verbouwen? Dan moet u met een aantal zaken rekening houden. In onderstaande tekst vertelt onze loodgieter precies waar u allemaal op moet letten.

1. Wat verandert er allemaal?

Een badkamer verbouwen kan op verschillende manieren. Sommige mensen vervangen enkel hun sanitaire voorzieningen door nieuwe, moderne exemplaren. Deze komen wel op dezelfde plek te staan. In dat geval is er natuurlijk niets aan de hand. Krijgt uw badkamer een volkomen andere indeling? Dan moet er het nodige gebeuren. Zeker wanneer de sanitaire voorzieningen op een andere plek komen. In dat geval moet u namelijk leidingen verleggen. Anders kunt u straks immers geen gebruikmaken van bad, toilet, douche of wastafel.

2. Sluit de waterleiding af

Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen, krijgt u te maken met behoorlijk wat leidingwerk. Voordat u begint met het verbouwen van uw badkamer, moet u altijd de watertoevoer afsluiten. Waarom? Omdat de kans aanwezig is dat er tijdens de verbouwing schade ontstaat aan de waterleiding. Indien dat het geval is, stroomt het water uw badkamer in. En dit kan behoorlijk wat schade veroorzaken. Sluit daarom altijd de hoofdkraan af. Vergeet vervolgens niet om het aanwezige water uit het leidingwerk te laten lopen. Anders heeft het natuurlijk nog niet echt veel zin.

3. Begin nooit direct met slopen

Veel mensen die hun badkamer gaan verbouwen, pakken direct de sloophamer erbij. Lekker makkelijk, want er hoeft toch niets heel te blijven. Dit is echter de verkeerde manier. Begin altijd eerst rustig met het verwijderen van het huidige sanitair. Doe dit met beleid, want anders ontstaat er mogelijk schade aan de afvoer of waterleiding. Haalt u de voorzieningen heel uit de badkamer? Dan kunt u ze mogelijk nog wel aan mensen verkopen. Pas wanneer alle sanitair uit de badkamer gehaald is, kunt u beginnen met slopen.

4. Geen ervaring? Schakel een loodgieter in

Heeft u twee linker handen? Dan is het niet verstandig zelf uw badkamer te verbouwen. Waarom niet? Omdat deze klus bijzonder lastig is. En dat is al helemaal het geval wanneer u geen ervaring heeft. De kans is dan namelijk groot dat leidingen niet goed verlegd worden. Mogelijk sluit u ze wel niet goed op elkaar aan, waardoor een lekkage ontstaat. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Schakel daarom een loodgieter in om u te ondersteunen tijdens de verbouwing. Hij kan de leidingen verleggen en het sanitair installeren. Met een loodgieter is de kans op problemen dus bijzonder klein.

Call Now Button