Werkt jouw cv-ketel niet meer? Vervang deze dan niet direct. Nee, laat een loodgieter eerst een controle uitvoeren. Mogelijk is er slechts sprake van een storing. Een loodgieter kan een storing doorgaans vrij snel verhelpen. Betreft het echter geen storing maar is jouw cv-ketel stuk? Dan is het verstandig deze snel te vervangen. Zonder cv-ketel beschik je namelijk niet over warm water. Ben jij nog op zoek naar een cv-ketel? Kies dan voor een duurzame variant. Deze is weliswaar wat duurder, maar je bespaart hierdoor wel energie. Op de lange termijn ben je zo dus voordeliger uit.

De juiste ketel vinden

Er zijn tegenwoordig talloze cv-ketels te koop. Veel mensen denken dat er weinig verschil zit in de ketels, maar dit is niet het geval. Sommige ketels zijn immers een stuk zuiniger dan andere. En wanneer jij toch een nieuwe ketel zoekt, kun je beter direct een zuinige aanschaffen. Is dit ook je intentie? Kies dan voor de zogeheten hoog rendement (HR) ketel. Deze ketel is namelijk een stuk zuiniger dan de ‘standaard’ ketels.

HR-ketel verbruikt minder gas

In tegenstelling tot een ‘standaard’ cv-ketel verbruikt een HR-ketel een stuk minder gas. Dit komt voornamelijk door het benutten van de warmte uit warmtedampen. Een HR-ketel benut deze warmte namelijk een stuk beter. Bij een ‘standaard’ ketel verdwijnt deze warmte via de afvoerleiding. Bij een HR-ketel wordt deze damp juist gebruikt om het water opnieuw te verwarmen. Hierdoor wordt er dus een stuk minder gas gebruikt en dat zorgt voor energiebesparing. In vergelijking met een gewone ketel verbruikt een HR-ketel ongeveer een kwart minder energie. Dit levert je dus een forse energiebesparing op.

Ketel energiezuinig instellen

Een HR-ketel verbruikt niet alleen minder gas. Er zijn meer manieren waarop deze ketel energie kan besparen. Wil jij dat jouw ketel nog minder energie verbruikt? Stel de ketel dan energiezuinig in. Een HR-ketel heeft op dit gebied verschillende mogelijkheden. Ga niet zelf aan je ketel prutsen om deze energiezuinig in te stellen. De kans is dan namelijk groot dat je schade aanricht. Het is beter een loodgieter in te schakelen voor het energiezuinig instellen van je ketel. Hij weet precies hoe hij te werk moet gaan. Zo weet je zeker dat jouw ketel straks nog minder energie verbruikt.

Call Now Button