Hartstikke mooi zo’n pak sneeuw over de weilanden, parken en bossen, maar de vorst die erbij komst kijken kan in de winter ook vervelende zaken met zich mee brengen. IJzel op de wegen is zo iets. Een andere vervelende gebeurtenis is het wanneer je waterleidingen bevriezen in de winter.

Heb je die pech al eens gehad, dan weet je hoe vervelend het kan zijn. Van een paar dagen geen water in huis tot zeer veel waterschade, het kan nare gevolgen hebben. Om je waterleidingen te ontdooien kun je zelf aan de slag gaan met hete doeken, kachels, föhns en een hele hoge gasrekening, maar je kunt ook een loodgieter inschakelen. Hij weet hoe je het beste te werk kunt gaan om deze ergernis op te lossen. Daarnaast heb je ook een vakman in huis, voor het geval je een lekkage hebt.

Hulp van een loodgieter

De loodgieter kan je waterleidingen ontdooien en eventuele lekkages voorkomen en verhelpen. Maar wat hij ook kan, is zo goed mogelijk proberen te voorkomen, dat je hem ooit nog nodig hebt. Dat klinkt onvriendelijk, maar dat is het niet. De loodgieter kan namelijk ook jouw waterleidingen isoleren waardoor je problemen in de winter kunt voorkomen. Als je je leidingwerk isoleert bestaat er een grote kans, dat je binnenshuis nooit meer last zal hebben van bevroren waterleidingen. De loodgieter kan trouwens ook vorstschade aan kranen en de centrale verwarming repareren. Je zal eenmaal moeten investeren, maar daarna kun je wel zorgeloos de winters doorkomen.

Call Now Button