Bij het aansluiten van een gasfornuis kan veel mis gaan. Zo kan een verkeerde aansluiting leiden tot een gaslekkage en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Wat echter nog gevaarlijker is, is een oververhitte gasslang. De slang van de gastoevoer kan oververhit raken wanneer deze achter het fornuis langs loopt. Indien dit het geval is, bestaat de kans op ontploffing.

Juiste aansluiting

Wanneer u alle onderdelen heeft aangesloten, is het van belang om te kijken of alles naar behoren werkt. Ruikt u een gaslucht? Dan is er toch iets niet helemaal op de juiste manier aangesloten. Loop daarom alles nog eens langs. Wanneer de aansluiting van de kookplaat aan de rechterkant zit en de gaskraan aan de rechter kant, mag u de slang nooit achter het fornuis langs laten lopen. Hierdoor wordt de slang namelijk heet en is er ontploffingsgevaar. Is er geen andere mogelijkheid? Gebruik dan een metalen verbinding of een RVS-slang.

Controle uit laten voeren

gasfornuisBent u bang dat alles toch niet helemaal goed is aangesloten? In dat geval doet u er goed aan om contact op te nemen met een loodgieter. Hij kan voor u alles even langslopen en kijken wat er wel en eventueel niet goed is aangesloten. Zo wordt de kans op gevaarlijke situaties tot een minimum beperkt.

Call Now Button