Een loodgieter kan u bij zeer uiteenlopende werkzaamheden van dienst zijn, denk bijvoorbeeld aan het installeren van een nieuwe CV- of combiketel, het onderhouden van uw afvoer, enzovoorts. Ook het verleggen van leidingen bij een verhuizing behoort tot de werkzaamheden van een loodgieter. In veel gevallen is het sterk aan te raden om hier een loodgieter voor in te schakelen, omdat u bepaalde gereedschappen nodig heeft en een loodgieter vaak over een ruime expertise beschikt in dergelijke klussen. Hiermee kan een vervelende lekkage, kort na het verleggen van de leidingen, voorkomen worden. U moet er toch niet aan denken, dat u al snel na het afronden van de verbouwing waterschade moet laten herstellen door een lekkage bij uw leidingen.

Hoe verlegt een loodgieter uw leiding?

Het belangrijkste bij het verleggen van leidingen, is dat de nieuwe leidingen stabiel en op een vlakke ondergrond worden neergelegd en dat de leidingen goed op elkaar aansluiten met een passend verbindingsstuk. Vooral op dit laatste punt gaat het vaak fout, als mensen zelf proberen een leiding te verleggen bij een verbouwing. Voor een stevige constructie heeft u namelijk een ontbramer nodig, om de uiteinden van een lePipe wrench in Maarssenidingstuk enigszins af te schuren. Veel mensen beschikken echter niet over zo’n ontbramer en achten het gebruik ervan ook niet noodzakelijk. Door de uiteinden wat ruwer te maken wordt de kans op speling tussen het verbindingsstuk en de leiding veel kleiner, waardoor er geen water uit de leiding kan sijpelen.

Ook dient u de ondergrond volledig te egaliseren, zodat een leiding niet op scherpe steentjes of schroefjes komt te liggen.

Call Now Button