Heeft u een houten vloer in uw woning? Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat deze niet in aanraking komt met vocht of water. Althans, niet te veel. Wanneer dit wel gebeurt, komt uw vloer namelijk omhoog. Bijzonder vervelend, want nu moet u eerst de hele vloer weer verwijderen. Is uw houten vloer onlangs ook omhoog gekomen? Dan weet u mogelijk niet wat u moet doen. Zeker niet wanneer dit de eerste keer is dat dit u overkomt. Wij geven u in onderstaande tekst meer informatie over dit probleem.

Oorzaken

Wanneer een houten vloer blootgesteld wordt aan een grote hoeveelheid water, gaat deze bol staan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een lekkage. Bij een lekkage komt er namelijk veel water op de vloer terecht. Zorg er bij een houten vloer altijd voor dat er zo min mogelijk water op de vloer komt. Is er toch veel water op je houten vloer gekomen? Droog dit dan zo snel mogelijk af met een handdoek. Op deze manier wordt de kans op een bol staande vloer een stuk kleiner.

Verhelp lekkage direct

Een lekkage kan veel schade veroorzaken. Dit is zeker het geval wanneer u een houten vloer heeft. Is er een lekkage ontstaan in uw keuken of toilet? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te verhelpen. U wilt immers toch ook niet dat uw houten vloer straks bol gaat staan doordat deze in aanraking is gekomen met water? Spoor het lek dus direct op. Soms is dit makkelijk, maar dat is lang niet altijd het geval. Lukt het u niet om de lekkage te vinden? Doe dan een beroep op een loodgieter. Hij heeft het lek binnen de kortste keren gevonden.

Lek laten dichten

Heeft u de lekkage zelf gevonden? Vraag uzelf dan af of het verstandig is of u het lek zelf dicht. Het is namelijk van belang dat een lekkage op de juiste manier verholpen wordt, zeker wanneer u een houten vloer heeft. Indien het lek niet goed gedicht wordt, duikt de lekkage binnen de kortste keren weer op. Zodoende is de kans dus groot dat uw vloer alsnog bol gaat staan. Schakel daarom een loodgieter in om het lek te dichten. In dat geval weet u namelijk zeker dat de lekkage binnenkort niet wederom opduikt.

Call Now Button