Lekkage is vervelend voor je huis en voor jezelf. Een loodgieter kan er snel voor zorgen dat de lekkage over is en het niet meer terugkomt. Afhankelijk van de vorm van lekkage zal worden gekeken naar een passende oplossing. Een plek waar vaak lekkage voorkomt is de dakgoot. Deze vorm van lekkage kan zelf worden opgelost, maar dit betreft vaak een tijdelijke oplossing. Een loodgieter kan je hier beter bij helpen.

Lekkage in de dakgoot; hoe komt dat?

De dakgoot bevindt zich zoals het al een beetje zegt aan de rand van het dak. Hier vangt het, het water op dat van het dak stroomt. De dakgoot is het hele jaar onderhevig aan alle verschillende weersomstandigheden; wind, regen, zon, sneeuw, ijs, hagel. Deze externe omstandigheden kunnen de dakgoot aantasten, waardoor scheurtjes en gaatjes ontstaan. Ook kan de regenpijp verstoppen en de dakgoot zodoende overstromen. Overtollig water kan zich in het dak zelf ophouden en daar door de muur sijpelen.

Zelf je dakgoot repareren

Je kunt er vanuit kostenoverweging voor kiezen om de dakgoot bij lekkage zelf te repareren, maar dit is niet altijd even verstandig. De oplossingen die worden geboden zijn vaak van tijdelijke aard. Dit kun je bijvoorbeeld doen door zelf zink aan te brengen op de plek van de scheurtjes en gaatjes in de dakgoot.

Loodgieter

Een gespecialiseerde loodgieter kan je voorgoed van de lekkage aan je dakgoot afhelpen. De loodgieter beschikt over de juiste materialen om de lekkage op te sporen en te verhelpen met het beste materiaal. Dit heeft de voorkeur boven eigen reparatie, omdat de kans op blijvende schade bij eigen reparatie van de dakgoot verstrekkende gevolgen kan hebben.

Zelf onderhouden

Lekkage aan de dakgoot voorkomen is ook een kwestie van bijhouden. Zorg ervoor dat je dakgoot niet te lang last heeft van bladeren, zodat de kans op verstopping minimaal is. Daarbij kun je zelf de afvoergoten controleren op beschadigingen. Zo voorkom je zelf al zoveel mogelijk dat lekkage van de dakgoot kan plaatsvinden.

Call Now Button