In Nederland valt ieder jaar behoorlijk wat regen. Om dit hemelwater op een goede manier af te kunnen voeren, is iedere woning voorzien van regenpijpen. Het hemelwater dat op daken van huizen valt, wordt met behulp van regenpijpen afgevoerd. Loopt het water echter niet meer goed weg of loopt het water over de rand van uw dakgoot? Dan kan het zijn dat er een verstopping in uw regenpijp zit. Het is verstandig om deze verstopping snel te verhelpen. Indien het water niet goed van uw dak kan stromen, gaat het mogelijk een andere uitweg zoeken. Wanneer een verstopte regenpijp niet tijdig behandeld wordt, is de kans op een lekkage dan ook aanwezig. Maar wat moet u doen bij een verstopte regenpijp?

Zelf verstopping verhelpen

Bij een verstopte regenpijp kunt u in eerste instantie proberen de verstopping ‘kapot’ te maken. Vaak gaat het namelijk om een ophoping van vuil, zoals bladeren en zand. Met een puntig voorwerp kunt u hier vrij eenvoudig doorheen prikken. Pas wel op, want een regenpijp is snel beschadigd. Lukt dit niet? Dan kunt u ook proberen om een emmer heet water door de regenpijp te gieten. Doe dit altijd van bovenaf. Doordat er in één keer een grote hoeveelheid warm water door de afvoer spoelt, kan het zijn dat u de verstopping op deze manier wegspoelt.

Hardnekkige verstopping

Lukt het u niet om uw regenpijp te ontstoppen met behulp van bovenstaande tips? Dan is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij moet handelen bij een verstopping in een regenpijp. Tevens beschikt hij over de benodigde kennis en gereedschappen om de verstopping ook daadwerkelijk te verwijderen. Wacht vooral niet te lang met het inschakelen van een loodgieter, want de verstopping gaat nooit vanzelf weg. Sterker nog: indien u niet tijdig actie onderneemt, moet u niet raar opkijken wanneer er op den duur een lekkage in uw woning opduikt. Het water moet immers toch een uitweg hebben.

Call Now Button