Het jaar 2018 is inmiddels alweer iets meer dan een maand oud. Net zoals voorgaande jaren, zijn er ook voor dit jaar weer de nodige trends voor je woning. Dit geldt ook voor sanitair. Ga jij dit jaar jouw badkamer of toilet verbouwen? Dan wil je deze natuurlijk wel inrichten volgens de laatste sanitair trends. Dit wordt lastig wanneer je de trends niet weet. Geen paniek, hieronder zetten wij de sanitair trends voor 2018 voor je op een rijtje!

Waterbesparende kranen

Deze trend werd de afgelopen jaren al ingezet, maar zet in 2018 gewoon door. Duurzaamheid staat namelijk ook dit jaar weer hoog in het vaandel. We willen immers steeds minder water gebruiken. En hoe kan dit beter dan met waterbesparende kranen? Tegenwoordig zijn er overigens al lang niet meer alleen waterbesparende kranen. Nee, ook een waterbesparende douche mag tegenwoordig niet ontbreken in jouw badkamer. Er zijn zelfs waterbesparende toiletten op de markt. Deze verbruiken een stuk minder water bij het doorspoelen. Nadeel is wel dat waterbesparend sanitair vaak een stuk duurder is. Dit betaalt zich na verloop van tijd echter gewoon weer terug.

Industrieel sanitair

Industrieel meubilair komt steeds vaker voor in huizen. Veel mensen beperken zich voor deze stijl tot de woonkamer, keuken en eventueel slaapkamer. In de badkamer en in het toilet komt deze stijl echter een stuk minder vaak voor. Toch is dit wel één van de trends op het gebied van sanitair voor 2018. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stoere, metalen badkuip. Heb je geen bad? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor industriële wastafels of zelfs een industriële wc. Alles is mogelijk, je kunt het zo gek niet bedenken!

Strak design

Ben je niet bepaald fan van de industriële stijl in je badkamer? Geen paniek, er zijn nog genoeg andere trends voor sanitair in 2018. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een strakke uitstraling. Dit realiseer je door te kiezen voor modern sanitair. Kies bijvoorbeeld een stoere kraan met een strak design. Heb je nog altijd een douchegordijn met douchebak? Overweeg deze dan eens te vervangen door een inloopdouche. Is dit je teveel werk? Haal het douchegordijn dan weg en plaats een deur. Dit geeft al een veel strakkere en modernere uitstraling aan je badkamer.

Call Now Button