Als woningbezitter probeer je er logischerwijs alles aan te doen om de kans op verstoppingen in de afvoer zo klein mogelijk te maken. Je moet er toch niet aan denken dat je een avond in een smerige stank komt te zitten, of dat je het toilet in huis zelfs helemaal niet meer kunt gebruiken? Gelukkig is het voorkomen van verstoppingen relatief eenvoudig, zeker als je zelf een aantal belangrijke handelingen uitvoert. Het gaat hierbij om kleine aankopen die je veel stress en ergernissen kunnen besparen. In dit artikel noemen we aantal van deze producten, die bijdragen aan het voorkomen van verstoppingen in de afvoer.

Handige zeefjes voor in de gootsteen

Een van de mogelijkheden die je hebt om de kans op verstoppingen te verkleinen, is het gebruik van een zeefje in de gootsteen van je keuken. Met een dergelijk zeefje houd je restafval, vaak in de vorm van etensresten, buiten de afvoer. Het is belangrijk om het zeefje regelmatig te legen, zodat de gootsteen niet kan overstromen. Hoewel het met een dergelijk zeefje nooit mogelijk is om al je etensresten uit de afvoer te houden, kom je hier een heel eind mee.

Bladeren en takjes uit de regenpijp houden

Kijk verder dan alleen naar de afvoer binnen je woning! Ook via de regenpijpen buitenshuis kan restafval in de afvoer terechtkomen, waardoor verstoppingen kunnen ontstaan. In dit geval gaat het om bladeren en kleine takjes, die net als de etensresten naar de bodem van de afvoer zullen zakken. Met een bladvanger wordt het heel eenvoudig om het restafval buiten de afvoer te houden. Een bladvanger koopt u bij een tuin- of bouwwinkel en kost vaak niet meer dan een paar euro.

Om de kans op een verstopping helemaal te minimaliseren is het raadzaam om eens per jaar of eens per twee jaar hulp in te schakelen van onze loodgieter. De loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten om ook beginnende verstoppingen te verhelpen.

Call Now Button