Op ieder moment kan het je als huiseigenaar overkomen dat je vochtplekken in het plafond ziet zitten. Als dit zich na een fikse regenbui voordoet dan is zeer waarschijnlijk een daklekkage of een scheur in muren, deuren of ramen de oorzaak van het probleem. De vochtplekken kunnen echter ook op ieder willekeurig moment verschijnen en in dat geval zal er in het huis ergens sprake zijn van een lekkage. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat je nu direct in actie moet komen. Als je besluit de loodgieter in te schakelen dan weet je zeker dat de lekkage snel verholpen zal zijn.

Bron van de lekkage lokaliseren

Na het constateren van vochtplekken in het plafond kan je beter niet teveel tijd verspillen aan het zoeken naar de oorzaak van het probleem. Dit is namelijk in veel gevallen helemaal niet zo makkelijk. Als je niet direct de bron van een lekkage kunt spotten dan kan je beter eerst de loodgieter inschakelen en het probleem beschrijven met de informatie die je voorhanden hebt. De loodgieter kan immers van dienst zijn bij alle soorten lekkages en heeft de beschikking over speciale lekdetectieapparatuur om de bron van een lekkage te lokaliseren.

Snelle hulp om vochtproblemen te voorkomen

Tenzij het water met een constante stroom druppels van het plafond af komt lopen, is het waarschijnlijk niet noodzakelijk om een loodgieter met spoed langs te laten komen op het moment dat je vochtplekken in het plafond constateert. Snelle hulp is echter wel noodzakelijk om vochtproblemen te voorkomen. Problemen veroorzaakt door vocht zijn onder andere schimmelvorming en het aantrekken van verschillende soorten insecten. Het is daarom wenselijk als, na het contacteren van de loodgieter, de volgende dag al een afspraak ingepland zou kunnen worden. Een vakman zal dan bij je langskomen om vast te stellen wat precies de vochtplekken in het plafond heeft veroorzaakt.

Call Now Button