We kennen allemaal wel de verhalen over verstoppingen in het riool. Mensen spoelen van alles door het toilet heen, en kijken dan raar op als de boel verstopt raakt. Ons zou dat nooit kunnen overkomen, denk u wellicht. Toch kan een rioolverstopping eigenlijk iedereen overkomen. Vuiligheid kan zich na jaren opgehoopt te zijn, ineens openbaren in een verstopping. Gelukkig kun je deze soms zelf nog wel verhelpen. We geven daarom enkele tips.

Plop niet te lang door

Een washand kun je niet verder ploppen. Alhoewel, soms lukt dat wel, maar dan zit de verstopping dus juist nog verder dan ‘ie al zat. Een object wat dwars zit, moet er dus echt uitgehaald worden. Door blijven ploppen terwijl je zelf al weet dat er een object dwars zit, heeft dan ook over het algemeen weinig tot geen succes en kan juist averechts werken.

De loodgieter helpt u altijd

Het kan gebeuren dat een verstopping te hevig is om deze zelf nog op te kunnen lossen. Gelukkig zijn er altijd nog loodgieters die u daarmee kunnen helpen. Loodgieters voeren vaak klussen uit die betrekking hebben op CV ketels, waterleidingen en gasinstallaties, maar weten ook alles van verstoppingen in het riool. Kortom: een loodgieter helpt u ook met uw verstopping.

Call Now Button