Het is een heerlijke zaterdagavond en je hebt vrienden of familie op bezoek. Je hebt ze uitgenodigd om te komen genieten van een heerlijk diner achter het huis, genietend van de late avondzon. De avond verloopt geweldig en iedereen heeft het naar z’n zin. Na die geweldige maaltijd komt altijd het moment van het afruimen. Wakker worden uit de roes van het geweldige diner, in de benen en aan de afwas.

Even snel afruimen

Hoe verleidelijk is het dan om de overgebleven resten even in de gootsteen te schuiven. Natuurlijk spoelt het niet allemaal direct weg maar dan de resten maar even met een pollepel door het korfje duwen. Het is zo snel gebeurt want de gasten wachten op je en je wilt de avond graag verder voorzetten. En dan gaat het fout, de resten spoelen niet direct door en blijven achter in de sifon van de afvoer en kunnen verstoppingen veroorzaken.

Kleine afvalbak voor resten

Schuif de borden met etensresten altijd eerst leeg. Bij voorkeur in de afvalbak voor gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval). Een kleine groene bak in de keuken voor dit gft-afval is overal verkrijgbaar. Bovendien is het milieuvriendelijk maar het bespaar je ook de ellende van een verstopte afvoer en de kosten om het probleem op te lossen. Het is bovendien een kleine moeite. Daarna kun je verder genieten van een heerlijke avond met vrienden of familie.

Call Now Button