De levensduur van een CV-ketel is gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar. Hiertussen zit echter nog altijd drie jaar verschil en daarom kan je uit de informatie weinig duidelijkheid ontlenen wanneer het echt tijd is voor een nieuwe CV-ketel. Wel kan je rekening met het tijdsbestek houden en iedere maand een bepaald bedrag opzijzetten om voor een nieuwe CV-ketel te sparen. Om echter het juiste moment voor vervanging te bepalen moet je een duidelijk signaal krijgen. In dit blogbericht geven we twee voorbeelden van momenten waarop het overduidelijk tijd is voor een nieuwe CV-ketel.

Dure reparaties rechtvaardigen vervangen

Op het moment dat het einde van de levensduur van een CV-ketel in zicht komt zal je steeds vaker met defecten te maken krijgen. De interne onderdelen weigeren steeds vaker dienst en als dit gebeurt dan moet de loodgieter langskomen om de ketel te repareren. Als de benodigde reparaties meer en meer voorkomen of je met een extreem dure reparatie geconfronteerd wordt dan is het tijd om de afweging te maken of je niet beter een nieuwe CV-ketel kunt laten installeren. Je kunt dan immers weer geruime tijd zonder problemen je huis verwarmen. De kosten voor de dure reparatie bespaar je uit, dus dit bedrag kan je van de aankoopprijs aftrekken.

Installatie nieuwe CV-ketel bespaart geld

Nieuwe CV-ketels die enkele jaren jonger zijn dan een ouder model zijn altijd zuiniger met energieverbruik van hun voorgangers. Wanneer je CV-ketel een leeftijd van 10 jaar begint te bereiken dan begint het verschil wel heel groot te worden. Er komt dan een moment dat het installeren van een nieuwe CV-ketel je zo’n grote besparing op de stookkosten oplevert, dat je geld kunt besparen door deze grote investering te maken. Het geld dat je maandelijks op de energierekening bespaart zorgt ervoor dat je de investering al binnen enkele jaren hebt terugverdiend.

Call Now Button